auditiek lammers - specialist in hoortoestellen

auditiek lammers webshop

Om onze service te vergroten kunt u via de webshop diverse artikelen bij ons bestellen. Makkelijk, snel en betrouwbaar.
Staat er iets niet bij stuur dan een mail naar info@auditiek.nl of bel met één van onze winkels.

auditiek lammers staat garant voor kwaliteit, zorg en aandacht

Indien er sprake is van een verminderd gehoor, al dan niet geconstateerd door uw (KNO)arts of Audiologisch Centrum, dan bent u bij Auditiek Lammers op het juiste adres. Want bij ons staat u centraal. Uw wensen en verwachtingen, maar even belangrijk, uw leefomstandigheden dienen als uitgangspunt voor een goede en betrouwbare hooroplossing.

auditiek_masthead_12
 

hoortoestellen, tinnitus maskeerders

het hoortoestel

Een hoortoestel (ook wel gehoorapparaat of hoorapparaat genoemd) maakt geluiden voor de slechthorenden uit de omgeving weer hoorbaar. Het hoortoestel doet dit door middel van versterking. In veruit de meeste gevallen wordt een hoortoestel primair gebruikt om er beter mee te kunnen verstaan. Er zijn verschillende soorten hoortoestellen.

CIC Hoortoestel

werking hoortoestel

Een hoortoestel bestaat globaal genomen uit:

  • een microfoon, die het geluid opvangt
  • een speciale chip die het geluid bewerkt zodat het gehoorverlies optimaal gecompenseerd wordt
  • een versterker, die zorgt dat geluiden en spraak hoorbaar worden
  • een telefoontje of luidsprekertje dat het geluid afgeeft

ontwikkelingen

Hoortoestellen worden vaak nog geassocieerd met de grote banaanachtige kastjes achter het oor. Maar ook binnen de wereld van hoortoestellen heeft de tijd niet stil gestaan. Zo zijn de technieken om het geluid te kunnen versterken enorm veranderd. Zoals vroeger alles analoog versterkt werd, wordt het tegenwoordig zo digitaal mogelijk gemaakt. En dit brengt vele voordelen met zich mee. Zo is het "fluiten" veelal verleden tijd. Het lawaai om ons heen is ineens niet meer zo'n herrie en die "grote apparaten" van toen zijn nu bijna niet meer zichtbare hoortoestellen geworden. De digitale techniek is er tevens voor ontwikkeld om het gehoororgaan zoveel mogelijk na te bootsen en een comfortabel gehoor te creëren.

soort
hoortoestel

achter het oor hoortoestellen ...

Deze hoortoestellen worden achter het oor gedragen. Via een luchtslangetje dat aan het toestel bevestigd zit wordt het geluid via het oorstukje in het oor gebracht. Het oorstukje zit in het oor. Dit wordt speciaal op maat gemaakt. Achter-het-oor hoortoestellen zijn in vele aantrekkelijke kleuren leverbaar. Achter-het-oor hoortoestellen kunnen ook open worden aangepast. Dan is het luchtslangetje dunner en wordt het oor niet door een oorstukje afgesloten maar wordt er een open eartip of open dome geplaatst.

AHO Phonak

liho hoortoestellen ...

LIHO staat voor luidspreker in-het-oor. Het hoorapparaat zelf wordt achter-het-oor gedragen, echter het verschil met gewone achter-het-oor toestellen zit hem daar in dat het minuscule luidsprekertje zich bij deze toestellen in het oor bevindt. Bij de LIHO hoortoestellen loopt er een slangetje naar het oor, hier bevindt zich een dun draadje in waardoor het geluid elektrisch naar de gehoorgang wordt gebracht. Aan het eind van het draadje zit het luidsprekertje. Het geluid wordt hierbij dus direct in het oor aangeboden. Dit komt ten goede aan de geluidskwaliteit. Het geluid klinkt helderder en natuurlijker.


LIHO Hoortoestel

in het oor hoortoestellen ...

Bij In-het-oor hoortoestellen zitten alle onderdelen in één en dezelfde behuizing. In de behuizing zitten zowel de microfoon, versterker, telefoon en batterij. Het complete hoortoestel wordt dan in de oorschelp/gehoorgang gedragen. In-het-oor hoortoestellen zijn geschikt voor minder zware gehoorverliezen.

cic hoortoestellen ...

CIC hoortoestellen zijn nog kleiner dan de in-het-oor hoortoestellen en verdwijnen dieper in het oor.  Deze hoortoestellen zijn alleen geschikt voor matige en lichte gehoorverliezen.


CIC Hoortoestel

tinnitus maskeerders ...

Doel van een maskeerder is de tinnitus ( oorsuizen in de breedste zin van het woord ) door tegengeluid te compenseren/maskeren. De traditionele maskeerders geven een tegenruis, evt zelf in te stellen qua volume en/of toonhoogte. Ook een normaal hoortoestel evt. met een groot frequentiebereik ( 10 kHz ) kan uitkomst bieden.

 

 

Logo 140

wij leveren o.a.

Hoortoestellen
Gehoorbescherming
Zwemstukjes
Ringleidingen
Infrarood systemen
Versterkte telefoons
Wek- en waarschuwings systemen
FM systemen