auditiek lammers - specialist in hoortoestellen

auditiek lammers webshop

Om onze service te vergroten kunt u via de webshop diverse artikelen bij ons bestellen. Makkelijk, snel en betrouwbaar.
Staat er iets niet bij stuur dan een mail naar info@auditiek.nl of bel met één van onze winkels.

auditiek lammers staat garant voor kwaliteit, zorg en aandacht

Indien er sprake is van een verminderd gehoor, al dan niet geconstateerd door uw (KNO)arts of Audiologisch Centrum, dan bent u bij Auditiek Lammers op het juiste adres. Want bij ons staat u centraal. Uw wensen en verwachtingen, maar even belangrijk, uw leefomstandigheden dienen als uitgangspunt voor een goede en betrouwbare hooroplossing.

auditiek_masthead_12
 

auditiek in de media

Hieronder een selectie uit de artikelen die er in de media zijn verschenen.

  • First
  • Previous
  • Pause or Play
  • Next
  • Last

het positieve van
negatieve reclame!

De ‘grote meester’ Cruijff zei het al:
“Elk nadeel heb z'n voordeel” .

Je ziet en hoort de laatste tijd steeds vaker reclame op radio maar vooral ook op televisie over gehoor en hoortoestellen. Wat daarbij opvalt is dat ze het liefst gebruik maken van de grote vergaarbak van bekende Nederlanders die ( nog ) wel bekend zijn maar misschien niet meer dagelijks te zien zijn. Denk daarbij aan Willeke Alberti, Bennie Jolink ( zanger van Normaal ) en recentelijk Marijke Helwegen en Loretta Schrijver. Ook Suarez en Edwin Evers lieten zich ruim betalen om mee te acteren in deze reclame-uitingen.

De reclamefilmpjes van de diverse landelijk opererende ketenbedrijven zijn meestal zeer spraakmakend en worden bij verkiezingen van meest irritante reclames en/of meest irritante BNer vaak genomineerd. Ook de belerende toon waarmee dit onderwerp wordt aangesneden wordt als zeer hinderlijk ervaren.

Is er dan niets positiefs te melden over deze vorm van publiciteit? Zeker wel. Slechthorendheid en hoortoestellen krijgen door deze uitingen wel veel meer aandacht. Het feit dat er over deze reclames wordt gesproken op verjaardagen zorgt voor een lagere drempel om over deze handicap te spreken. Ook voor de kleine zelfstandige vakaudicien leveren deze acties van de grote ketens meer klandizie op. Ook krijg hij of zij een goede kans zich positief te onderscheiden van deze ketenbedrijven. Niet door alleen maar te wijzen naar hoe slecht anderen het doen maar juist van de eigen kwaliteit en deskundigheid uit te gaan.

Een goede referentie is eenaudicien die is aangesloten bij de stichting hoorprofs. Kijk voor meer informatie op de website: www.hoorprofs.nl

Elk nadeel heb z'n voordeel, ook voor U!

Succes!

Ron Lammers
ron lammers

gediplomeerd audicien en hooradviseur

twee zijn beter dan één ...
waarom hebben we
eigenlijk twee oren?

Natuurlijk niet omdat anders onze (zonne)bril van onze neus valt, daar zit vast een diepere bedoeling achter. Daarvoor moeten we eigenlijk terug naar onze oorsprong. De mens is van oorsprong een jager en moest zijn/haar voedsel uit de natuur halen en was het dus van groot belang dat hij/zij gevaar van wilde dieren van alle richtingen goed kon waarnemen. Het goed kunnen lokaliseren van geluid in de omgeving was daarvoor van levensbelang.

Hoe zit dat nu eigenlijk? Ook in de huidige maatschappij is het handig dat we geluiden kunnen lokaliseren, denk maar aan het deelnemen aan het verkeer als fietser of voetganger. Ook als we ons begeven in de natuur en daarbij de geluiden van verschillende dieren kunnen waarnemen en lokaliseren.

Ik krijg regelmatig de vraag van cliënten met een verminderd gehoor; kan ik met één hoortoestel volstaan, want zo erg is het nog niet gesteld met mijn gehoor. Als we daar dieper op doorgaan dan spelen een aantal belangrijke uitgangspunten en afwegingen een rol. Het stimuleren van twee oren levert de volgende voordelen op: beter spraakverstaan door samenwerking van beide oren; betere lokalisatie cq. richtinghoren; meer lawaaionderdrukking in rumoer; betere geluidskwaliteit, denk aan muziek; er is minder geluidsversterking nodig, actief houden van beide oren; betere balans/evenwicht; groter bereik van geluid op afstand; er treed minder vermoeidheid op; minder kans op feedback ( fluiten ); maskeerfunctie van tinnitus ( oorsuizen ) beter dan met één hoortoestel; onderscheidend vermogen van de diverse geluiden is beter; duidelijke voorkeur van ervaren gebruikers voor twee hoortoestellen.

Conclusie: Het al dan niet aanpassen met twee hoortoestellen zegt niets over de ernst van de slechthorendheid maar een tweezijdige aanpassing levert de facto wel duidelijke voordelen op.

Succes!

Ron Lammers
ron lammers

gediplomeerd audicien en hooradviseur

ja dokter, nee dokter,

Deze uitspraak hoor je steeds minder in de diverse spreekkamers van huisartsen, specialisten en andere medici. Hoe komt dat eigenlijk. Zijn we eigenwijzer geworden of zijn er andere redenen aan te wijzen.

Een belangrijke oorzaak ligt in het feit dat de huidige generatie mondiger is geworden. Niemand laat zich zo maar iets aanpraten. Een ander feit is dat door de komst van internet en andere moderne communicatiemiddelen er veel meer en makkelijker informatie over het probleem te vinden is. Ook verschillende gezondheidsprogramma’s op TV spelen daarbij een belangrijke rol.

Ook in de audicienpraktijk zou je veel minder vaak die uitspraak moeten horen: ja meneer, nee meneer. De huidige hoortoesteltechnieken maken veel meer mogelijk. Een hoortoestel is een halffabricaat. Het is belangrijk dat een hoortoestel zo nauwkeurig mogelijk wordt ingesteld. Naast een goede vakkennis van de behandelende audicien is het van wezenlijk belang dat alle wensen, verwachtingen en leefomstandigheden daarin meegenomen worden. Geef daarbij ook heel duidelijk de wensen aan wat betreft cosmetiek, bedieningsmogelijkheden, aanpassingsvermogen in de te gebruiken omstandigheden en het te besteden budget. Let goed op en vraag naar alternatieven in vergelijkbare prijscategorieën. Het aanbod is zeer ruim bij de onafhankelijke vakaudicien. Een goede referentie is de audicien die is aangesloten bij de stichting hoorprofs. Kijk voor meer informatie op de website:
www.hoorprofs.nl

De keuze is reuze!
Succes!

Ron Lammers
ron lammers

gediplomeerd audicien en hooradviseur

hoortoestellen in de supermarkt ... toekomst?

Je hoeft de TV maar aan te zetten of een bekende Nederlander heeft ook iets te zeggen over hoortoestellen of hoortesten. Het lijkt wel of het langzamerhand gemeen goed is geworden. Maar niets is minder waar. Het selecteren van het juiste hoortoestel en het nauwkeurig aan passen op uw gehoorverlies en afstemmen op uw leefomstandigheden vraagt om een gedegen opleiding. Geen cursus van een paar weken maar een vakopleiding van minimaal 2 jaar.

Er zijn op dit moment vele aanbieders van hoortoestellen; diverse ketenbedrijven die naast brillen ook hoortoestellen leveren. Hoe kan het toch dat ze zo voordelig zijn? Dit heeft alles te maken met het gebrek aan vakaudiciens, soms zijn ze er wel maar slechts een dagdeel per week of maand per vestiging. Ook het beperkte aanbod in merken en types zorgt voor bulkafspraken en dus wellicht een scherpe prijs. Denk ook aan de grote landelijke hoortoestelketens, daar speelt dit ook een rol. Maar hoe onafhankelijk zijn ze? Worden ze niet gedreven door afspraken met slechts een paar fabrikanten. Als u zeker wilt zijn van een onafhankelijk advies, kies dan voor een StAr geregistreerde hoorprofsaudicien. Deze heeft een hoog opleidingsniveau en zeker niet onbelangrijk: volop keuze uit verschillende merken en types. Ook een ruime proefperiode zonder dat u zich opgejaagd hoeft te voelen hoort bij het standaardpakket. Kortom de hoorprofsaudicien staat garant voor kwaliteit en aandacht.

Steeds meer zorgverzekeraars sluiten alleen nog maar contracten af met StAr geregisteerde audiciensbedrijven. De eisen van dit erkenningregister scherpt de regels steeds verder aan en alleen de betere kwaliteitsbedrijven zijn in staat aan deze eisen te kunnen blijven voldoen.

Laat u niets wijs maken, vraag naar de StAr registratie en het officiële diploma vakbekwaam audicien.

Succes!

Ron Lammers
ron lammers

gediplomeerd audicien en hooradviseur

hoortoestel ...

vleeskeurige banaan of stijlvolle innovatieve hooroplossing ?

“Ik ga niet met zo’n groot ding achter mijn oor lopen”, “Zo doof ben ik nog niet, dus één is wel genoeg toch” en “Als ze maar niet zien dat ik een hoorapparaat draag” zijn uitspraken die ik in het begin van mijn carrière als audicien dagelijks te horen kreeg. Daarbij leken de resultaten van de te dragen hoortoestellen in die tijd een ondergeschoven kindje. Natuurlijk was de techniek 22 jaar geleden nog niet zo ver dat er voor moeilijke luistersituaties een redelijk en acceptabele oplossing was.

De eerste jaren daarna is er veel geïnvesteerd in de technische mogelijkheden van hoortoestellen. Denk daarbij aan de intrede van digitale technieken, draadloze bedieningen, etc.

Het is pas sinds een relatief korte tijd dat er veel aandacht voor design is in onze branche. Er wordt steeds meer tijd gestopt in de ontwikkeling van mooie vormen. Wist u dat er al diverse fabrikanten zijn die een Red Dot Design Award hebben gekregen voor hun hoortoestelontwerp. Deze award is een erkenning voor een vernieuwend en baanbrekend design, waarbij originaliteit en klasse toonaangevend moeten zijn. Een hoortoestel is nu ook trendgevoelig geworden door de vele kleurencombinaties en prints. Ook het zelf ombouwen, evt geholpen door de audicien, van het hoortoestel naar een ander design of andere kleur behoort nu tot de mogelijkheden.

Als op dit moment de verschillende hooroplossingen naast elkaar worden gezet dan lijkt van de negatieve beeldvorming uit het recente verleden niet veel meer over te blijven. De moderne hoortoestellen zijn in vele kleuren leverbaar; van het chique antraciet tot het hippe transparant, om nog maar te zwijgen over de flitsende afstandbedieningen en andere accessoires. Daarmee zijn de huidige hoortoestellen minuscuul en veelal onopvallend te dragen in of achter het oor

Kortom er staat niets meer in de weg om een prima werkend, cosmetisch verantwoorde hooroplossing te gaan dragen.

Ron Lammers
ron lammers

gediplomeerd audicien en hooradviseur


Bovenstaande “Geen Gehoor” colums zijn gepubliceerd in Lourens J.C. magazine.
Lourens J.C. is een glossy tijdschrift over mode & wonen.

  • First
  • Previous
  • Pause or Play
  • Next
  • Last

Advertentie Lourens JC
Advertentie - Lourens JC

Advertentie Oticon Actie
Advertentie Oticon Actie

Advertentie Beurs Actie
Advertentie Beurs Actie

Advertentie Beurs Actie
Advertentie Hoortoestelspreekuur


Bovenstaande advertenties zijn in de gedrukte media verschenen.

Onderstaande items zijn in “Het Laatste Nieuws” van onze Home pagina verschenen.

jubileum auditiek lammers ...

Op 10 mei 2011 viert Auditiek Lammers haar 5 jaar jubileum middels een minibeurs c.q. open huis in de vestiging Assen. Er zal op deze dag veel nieuws te zien en te horen zijn. Kom langs om dit mee te vieren. Van 10 tot 17 staat de deur voor u open. Houdt deze site in de gaten voor jubileumacties.

Op donderdag 14 april 2011 stond het radioprogramma “ op je gezondheid ” van RTV Emmen in het teken van de “ Week van het oor ”. Dit is een jaarlijks terugkerende week waarin op landelijk niveau aandacht en begrip wordt gevraagd voor hoorproblemen en gehoorpreventie. In een interview met programmamaker Henk Loves verteld Ron Lammers wat deze week voor Auditiek Lammers betekent. In dit ruime interview komen vele interessante onderwerpen aan bod.

Het interview is opgesplitst in de volgende delen:

Deel 1 : Week van het Oor
    

Deel 2 : Hoorproblemen
    

Deel 3 : Hoortoestellen en Gehoorbescherming
    

Deel 4 : Vergoedingen
    

(Klik met de muis op de link naar het deel welke u wilt beluisteren en wacht even tot de audiofile geladen is. Met de knoppen kunt u het gesprek pauseren of verder afspelen.)

Cover Lourens JC
Lourens JC - Winter editie 2009

 

 

 

Logo 140

wij leveren o.a.

Hoortoestellen
Gehoorbescherming
Zwemstukjes
Ringleidingen
Infrarood systemen
Versterkte telefoons
Wek- en waarschuwings systemen
FM systemen